Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
+32 3 455 85 78

Over Ons

Blauwe Regen heeft haar naam te danken aan de weelderige groei van de gelijknamige plant op de rustig gelegen site van 2,5 hectare aan het einde van de Koeisteerthofdreef in Mortsel. Waar 75 jaar geleden nog een houtzagerij actief was, ontstond in 1978 tennisclub Blauwe Regen. José Craenhals was destijds een eenvoudige sportleerkracht en tevens tennisleraar in de tennisclub. Hij voelde sterk aan dat de club toe was aan vernieuwing, had een duidelijke langetermijnvisie op wat hiervoor nodig was en durfde het aan om in 1996 de site aan te kopen. Zijn partner, Eva Wolf, deelde José’s mening dat het ruime domein een gevarieerder aanbod nodig had en stapte mee in een lang en boeiend avontuur.

Omdat de aankoop van de site een enorme investering was, herstelden Eva en José, met de gewaardeerde hulp van enkele trouwe clubleden, eigenhandig de daken en maakten ze alle gebouwen energie-efficiënter. Ondertussen integreerden zij een gezellige bistro en groeide Blauwe Regen uit van tennisclub tot multifunctioneel sportcentrum. Zo biedt Blauwe Regen vandaag in- en outdoor tennisfaciliteiten, squashcourts en een volledig uitgeruste sporthal voor zaalvoetbal, badminton, hockey en volleybal!

De laatste fase die in 2019 werd afgerond nam bijna 4 jaar in beslag en bestaat uit een uniek en gevarieerd zalencomplex, voorzien van de modernste technologieën. De doordachte en hypermoderne inrichting maakt van Blauwe Regen meteen ook de ideale gastlocatie voor de meest uiteenlopende evenementen. Gaande van feesten of koffietafels voor particulieren tot personeelsfeesten, seminaries, vergaderruimten of productvoorstellingen voor bedrijven.

De rustige ligging buiten het stadscentrum, de perfecte inrichting en bovenstaande waaier aan activiteiten en mogelijkheden lokken uiteraard heel wat mensen naar Blauwe Regen. Het multifunctionele centrum is bovendien perfect bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Wie met de wagen komt, kan gratis parkeren op de ruime parking!

Wie zijn wij? Eva Wolf, José Craenhals en Joël Craenhals hebben de dagelijkse leiding van Blauwe Regen in handen en zijn tevens de eigenaars van het centrum. Deze permanente betrokkenheid garandeert iedere bezoeker een unieke beleving en dat is meteen waar het in Blauwe Regen om draait: leven!

Als gedreven tennisleraar was José Craenhals reeds van bij het begin betrokken bij de werking van Blauwe Regen. Na de overname in 1996 groeide de tennisclub op relatief korte tijd uit tot een multifunctioneel sportcomplex. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van zijn partner Eva Wolf kregen de gedrevenheid en ondernemerszin van José alle ruimte en werd Blauwe Regen de unieke site die het vandaag is. Hoewel de tijd rijp is om de fakkel door te geven aan de komende generatie, is José Craenhals nog bijzonder actief. Zo smeedt hij niet alleen voortdurend nieuwe toekomstplannen, maar gaat hij er met hart en ziel tegenaan om deze ook daadwerkelijk mee te realiseren.

In de zomer van 2018 besloten Eva en José om Joël Craenhals te integreren in het management van Blauwe Regen. De oudste zoon van José had ondertussen heel wat ervaring opgedaan in de sector van evenementen en wilde met die opgedane kennis en veel passie om te ondernemen graag een eigen verhaal schrijven. Dit verhaal paste perfect in de plannen van Eva en José, wat resulteert in een constructieve en fijne samenwerking. Met zijn energieke en sympathieke uitstraling, een doorgedreven kennis van informatica en marketing en veel organisatietalent is Joël de ideale aanvulling voor het managementteam van Blauwe Regen.

Als het aan Eva, José en Joël ligt dan zal het nog vaak Blauw Regenen in Mortsel!

Visie

Blauwe Regen inspireert en motiveert mensen
tot een stralende manier van leven
en creëert meer leven in de tijd
die hen gegeven is.

Blauwe Regen heeft een duidelijke en transparante visie: de drie grote ‘hypes’ die zich aandienen in de samenleving samenbrengen onder één dak. Deze trends werden de afgelopen jaren steeds duidelijker:

een zinvolle besteding van de vrije tijd, levenslang leren, het verlangen om op een comfortabele manier ouder te worden

Onder impuls van het groeiende bewustzijn dat gezondheid de belangrijkste rijkdom is die een mens bezit en omdat constructieve contacten inspirerend werken, werden gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting toegevoegd aan de reeds bestaande fundamenten van het initiële sportcomplex: ontspanning en beweging. De nieuwe ‘Blauwe Regen’ is geboren en kan door toepassing van de modernste technologieën aangepast worden aan elke gelegenheid of ieder event!

Missie

Blauwe Regen stimuleert mensen tot een gelukkiger en gezonder leven
door hen te laten bewegen, ontwikkelen, ontmoeten, ontspannen en genieten.
Deze B.O.O.O.G. lanceert mensen
naar een stralende toekomst.

Blauwe Regen wil in eerste instantie een plaats zijn waar mensen zich onmiddellijk thuis voelen. Zowel de particulier die een feest of koffietafel organiseert, de sportieveling die graag komt sporten en bewegen als de bedrijfsleider die een seminarie of evenement organiseert, is hier welkom. Meer nog, de nieuwe Blauwe Regen is zodanig ingericht dat het centrum perfect aan de wensen van haar klanten kan voldoen. Met een gevarieerd zalencomplex, in- en outdoor tennismogelijkheden, een gezellige bistro en een grote festival- of sportweide is Blauwe Regen helemaal uitgerust om iedere particulier, groep of bedrijf verder te helpen.

Eva, José en Joël nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen in de vernieuwde Blauwe Regen. Zij willen absoluut de lage drempel en het familiale karakter van deze plek behouden en hopen dat veel mensen hun weg vinden naar het einde van de Koeisteerthofdreef in Mortsel.

Net zoals de zon schijnt voor iedereen, valt ook de blauwe regen voor iedereen. En wie een bezoekje brengt aan dit prachtig event- en sportcentrum, zal ongetwijfeld ook vallen voor Blauwe Regen!